logo iws web

Biztonsági és egészségvédelmi koordináció építőipari kivitelezési területeken

Felkészült csapatunk jelentős építőipari tapasztalattal és a szükséges munkavédelmi végzettséggel rendelkező kollégákból áll, így a kivitelezési helyszíneken a biztonsági és egészségvédelmi koordinátori feladatokat teljes egészében el tudjuk látni a BET készítésétől az oktatáson keresztül a mindennapi munkavégzés felügyeletéig.

Mit kínálunk?

Az IWS az építőiparban működő vállalkozások számára nyújt megbízható és hatékony munkavédelmi szolgáltatásokat. Az építőipari tevékenységek során a munkavédelem különösen fontos szerepet kap, hiszen ez az ágazat rejti magában a legmagasabb kockázatokat. Célunk, hogy segítsünk Önnek biztosítani a munkahelyi biztonságot és az egészségvédelmet a projektjei során.

Bízza ránk Ön is a biztonsági és egészségvédelmi koordinátori feladatok elvégzését!

Mikor van szükség biztonsági és egészségvédelmi koordinátorra?

Az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről szóló 4/2002. (II.20.) SzCsM-EüM együttes rendelet előírása szerint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés érdekében munkavédelmi képesítésű szakembert kell alkalmazni mind a tervezés, mind a kivitelezés fázisában.

Miért van szükség biztonsági és egészségvédelmi koordinátorra?

A jogszabályi rendelkezésen kívül is számos ok van arra, hogy miért is fontos munkavédelmi koordinátor foglalkoztatása építési tevékenységek során. Az építőipari tevékenység egy magas kockázatú tevékenység, ugyanis a folyamatok során számos olyan munkafázis van, ahol akár komolyabb sérüléseket is szenvedhetnek a munkavállalók munkahelyi baleset következtében. Évente közel 1000 munkabaleset történik csak az építőiparban, azokból is számos baleset halállal / maradandó károsodással jár. Az ilyen munkát végző vállalatok életében ezáltal kiemelten fontos terület a munkavédelem, azon belül pedig a munkavédelmi koordináció magas szintű ellátása.

Miért válasszon minket?

Tapasztalat és szakértelem: Cégünk széleskörű tapasztalattal rendelkezik az építőipari munkavédelem területén. Szakértő csapatunk magasan képzett szakemberekből áll, akik tisztában vannak az építőipar sajátosságaival és a munkavédelem legújabb irányelveivel. Ez biztosítja, hogy a munkahelyi biztonság és egészségvédelem terén a legjobb szolgáltatást nyújtsuk Önnek.

Testreszabott megoldások: Felismerjük, hogy minden építőipari projekt egyedi kihívásokat és igényeket támaszt, ezért minden egyes Ügyfelünk számára testreszabott megoldásokat kínálunk. Egy helyszíni bejárás és egyeztetés alapján kidolgozzuk az Ön számára legmegfelelőbb munkavédelmi tervet, figyelembe véve az építkezés jellegét, méretét és az alkalmazottak specifikus tevékenységeit.

Teljes körű szolgáltatás: Az IWS nem csupán tervezési és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, hanem személyre szabott támogatást is biztosít az egész projekt során. Gyakorlati segítséget nyújtunk a munkavédelmi előírások betartásában, a dokumentáció elkészítésében, az oktatásban, az összehangolásban és a rendszeres ellenőrzésekben, ezáltal teljes körű megoldást kínálunk az építőipari munkavédelemhez.

Képzések és oktatások: Az IWS széleskörű képzési és oktatási portfóliót kínál a munkavédelem területén is, amellyel emelhetjük a kivitelezés biztonságát és az előírásoknak való megfelelőséget. Célunk, hogy segítsünk Ügyfeleinknek megerősíteni a munkavédelmi kultúrát a szervezetükben, és biztosítsuk, hogy a dolgozók megfelelően képzettek és felkészültek legyenek a munkahelyi biztonság és egészségvédelem terén.

Elkötelezettség a kiválóság iránt: Cégünk elkötelezett az Ügyfelei elégedettsége és a kiváló minőségű szolgáltatás nyújtása iránt. Minden munkában arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalon teljesítsük az elvárásokat

A biztonság és egészségvédelmi koordinátor feladatai:

  • Közreműködés a műszaki ellenőrrel közösen az építési munkahelyen egyidejűleg tevékenykedő, illetve egymást követően felvonuló munkáltatók között a tevékenységek összehangolásában.
  • Munkaterület átadás- átvételi procedúra lefolytatásának munkavédelmi támogatása.
  • Munkaterületre belépő alvállalkozók részére a területre vonatkozó speciális szabályok ismertetése, munkavédelmi oktatás.
  • A biztonsági és egészségvédelmi terv szakmai ellenőrzése, szükség esetén javaslattétel a módosításra / kiegészítésre.
  • A szükséges intézkedések megtétele annak érdekében, hogy az építési munkahelyre kizárólag csak az arra jogosultak léphessenek be.
  • Munkavédelmi bejárások megtartása. Az ellenőrzések tapasztalatairól munkavédelmi bejárási jegyzőkönyvet készítünk, melyet a projektben érintett személyeknek eljuttatunk. A jegyzőkönyv tartalmazza a területen tapasztalt hiányosságokat, illetve javaslatokat azok megszüntetésére.
  • A kivitelezésben résztvevő munkáltatók, alvállalkozók munka- és tűzvédelmi dokumentumainak bekérése, ellenőrzése:, mely magában foglalja többek között a kockázatértékelések, az egyéni védőeszköz juttatási rendje, az orvosi vizsgálat rendje, a veszélyes gépek üzembe-helyezési és felülvizsgálati dokumentumai, nem veszélyes gépek használatba vétel előtti vizsgálata, oktatási jegyzőkönyvek, orvosi alkalmassági igazolások, gépkezeléshez szükséges jogosítványok, tűzvédelmi szakvizsga bizonyítványok meglétének ellenőrzését.
  • Képviselet a hatóság által tartott ellenőrzéseken.
  • Munkavédelmi szabályok betartatása a kivitelezésen résztvevő alvállalkozókkal.

Az IWS ezen a területen is remek szakemberekkel és rengeteg tapasztalattal rendelkezik.

IWS környezet- és munkavédelem

seres

Seres Diána

EHS üzletág vezető

aszodi

Aszódi Ágnes

EHS termékmenedzser, 

ISO 9001, 14001, 27001, 45001, 50001

berneczei

Berneczei Dávid

Vezető biztonsági és egészségvédelmi koordinátor

Munkavédelem

Kérjen árajánlatot!

Üzenete az illetékes részlegünkhöz érkezik, kollégáink mielőbb visszajelzést adnak Önnek a megadott e-mail címen.

Munkavédelem árajánlatkérő

Címünk

2040 Budaörs (Terrapark), Puskás Tivadar út 14/C.

E-Mail

munkavedelem@iws.hu