logo iws web

Karbonlábnyom számítás

A klímaváltozással kapcsolatos felelősségérzet növekedésével egyre többeket érdekel bizonyos tevékenységek, folyamatok, termékek klímára gyakorolt hatása.

E hatás számszerűsítésére vezették be a karbonlábnyom fogalmát.

A karbonlábnyom azt a szén-dioxidban kifejezett üvegházhatású gáz (ÜHG) kibocsátás mennyiséget jelenti, amit a vizsgált vállalat, szervezet vagy egyén a tevékenysége, valamely folyamata során a vizsgált időszakban, illetve valamely termék az életciklusa során, közvetlenül és közvetve okoz.

Mit kínálunk?

Az IWS Solutions Kft. akkreditációval (COFRAC 4-0587) rendelkezik az ÜHG kibocsátások hitelesítésére vonatkozóan. Ez irányú ismereteink birtokában karbonlábnyom meghatározást is végzünk vállalatok, szervezetek számára.

A számítás alapjául a nemzetközileg is széles körben használt Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol) Corporate Accounting and Reporting Standard szolgál.

A vizsgálat nyomán sok esetben kiderül, hogy bizonyos résztevékenységek, beszállítási források – akár költségnövekedés nélküli módosításával – jelentős szén-dioxid kibocsátás csökkenést lehet elérni.

Milyen szabályozással?

A GHG Protocol három vizsgálati területet állapít meg a vállalathoz köthető szén-dioxid kibocsátás számításához.

Scope 1: A vállalat saját tevékenységéből származó kibocsátások (saját tüzelőberendezések, saját szállítóeszközök kibocsátása).

Scope 2: A felhasznált villamos energiához köthető szén-dioxid kibocsátások.

Scope 3: Egyéb, a vállalat által fontosnak tartott közvetett szén-dioxid kibocsátást eredményező szolgáltatási terület kibocsátásai (szállítás, hulladék, kiszervezett tevékenységek stb.).

Kiknek?

A karbonlábnyom csökkentése egyre több felelősen gondolkozó cégvezető, tulajdonos szándéka, és kiválóan kommunikálható a vállalat/szervezet partnerei, fogyasztói felé.

IWS környezet- és munkavédelem

seres

Seres Diána

EHS üzletág vezető

aszodi

Aszódi Ágnes

EHS termékmenedzser, 

ISO 9001, 14001, 27001, 45001, 50001

berneczei

Berneczei Dávid

Vezető biztonsági és egészségvédelmi koordinátor

Munkavédelem

Kérjen árajánlatot!

Üzenete az illetékes részlegünkhöz érkezik, kollégáink mielőbb visszajelzést adnak Önnek a megadott e-mail címen.

Környezetvédelem árajánlatkérő

Címünk

2040 Budaörs (Terrapark), Puskás Tivadar út 14/C.

E-Mail

kornyezet@iws.hu